Welke Fiets

Flyer en Kalkhoff: topmerken

                Flyer
Flyer

Voor dit fietsavontuur gebruiken we de beste elektrische fietsen die er op dit moment te koop zijn: de Flyer en de Kalkhoff. Deze fietsen behoren tot  de lichtste elektrische fietsen die er op de markt zijn. De elektro-motor is onzichtbaar verwerkt op de meest gunstige plaats in de fiets: in de trapas. Deze fietsen zijn comfortabel en met de lage instap (bij het damesmodel) is het zeer gemakkelijk op- en afstappen.
De motor verdubbelt tot verviervoudigt uw kracht tijdens het fietsen, maar gaat niet sneller dan 25 km/uur.  Het enige dat u voelt is dat fietsen ineens bijzonder gemakkelijk gaat.

Kalkhoff
Kalkhoff

En wat ook belangrijk is: u zit op deze fietsen redelijk rechtop en niet voorover zoals op een mountainbike. Hierdoor worden uw armen en polsen minder belast. De motor schakelt u eenvoudig aan en uit door een druk op de knop. Er zijn drie niveaus van trap-ondersteuning mogelijk zodat u voor elke gewenste situatie de juiste ondersteuning kunt kiezen.
Voor de Fietssafari maken we gebruik dames- en  heren modellen. De fietsen hebben een licht aluminium frame met geveerde voorvork en zadelpen en terreinbanden voor extra grip. Daardoor zijn deze fietsen erg geschikt om ook op onverharde wegen comfortabel te fietsen.

De afneembare accu's zijn niet veel groter dan een pak melk. Door de zeer lichte accu weegt de fiets nauwelijks meer dan een traditionele fiets. We nemen voor de Fietssafari extra accu's mee om te voorkomen dat u zich aan het eind van de dag alsnog in het zweet moet trappen