Voor Wie

Fietsavontuur voor iedereen

VeluweFietsSafari is er voor iedereen die op een avontuurlijke manier van de natuur wil genieten en zich daarvoor niet meteen de blaren op de voeten wil lopen of de billen beurs wil laten beuken op een mountainbike. Voor iedereen die op een rustige en ontspannen manier door het prachtige Veluwse landschap wil toeren. Iedereen die wel eens wat anders wil dan de gebruikelijke fietsroutes.
Iedereen die de beste en meest comfortable elektrische fiets wel eens wil uitproberen.

De door ons gebruikte fiets maakt een  avontuurlijke tocht mogelijk zonder alle poespas van het mountainbiken zoals een helm, kleurrijk fietspak  enz. 

U trapt met deze fiets zonder inspanning over een onverhard bospad. Zelfs zanderige weggetjes over de hei en langs zandverstuivingen zijn moeiteloos te befietsen. Eigenlijk is de enige voorwaarde dat u moet kunnen fietsen èn lopen. Tijdens de Fietssafari zullen we ook een aantal korte wandelingen maken.
Verder moet u niet kleiner zijn dan 1.50 meter. We beschikken namelijk niet over fietsen in heel kleine maten.
Voorop staat: ontspanning, rust en van de natuur genieten. We gaan dus in rustig tempo met niet teveel mensen op pad: in een groepje van maximaal vijf personen onder begeleiding van een gids.

 

 

Hier een reportage over de Fietssafari in Het Parool en andere regionale dagbladen 

artikel_parool.pdf

Gids en begeleider

Laurenz Veendrick
Laurenz Veendrick

Tijdens uw Fietssafari wordt u begeleid door Laurenz Veendrick. Hij woont al ruim 30 jaar midden in de Veluwse natuur en zwerft hier vrijwel dagelijks te voet of op zijn fiets rond. Omdat hij alle hoeken en gaten in dit gebied kent kan hij u langs een traject leiden waarbij veel moois te zien is en dat ook interessant en spannend is.  Een traject dat elk seizoen zijn eigen karakter heeft en waarop u - zeker op een doordeweekse dag - de gehele dag vrijwel niemand zult tegenkomen.

Laurenz Veendrick is ook excursie-boswachter bij Natuurmonumenten.