Ervaringen deelnemers

162 berichten, 17 pagina's 
«  10  11  12  13  14  » 
04-10-2009
Geplaatst door: Ria Weemaes

Fietssafari op 12 september 2009

Op 12 september 2009 togen Ans uit Ulft, Andrea uit Helmond en Ria uit Delft, naar Harderwijk voor hun jaarlijkse zussen-weekend. Laurensz ontving ons en onze mannelijke fiets-genoot in zijn prachtige tuin, met uitzicht op de hond aan een lange lijn en de gras-robot.
Wat een ervaring, dat fietsen met die flyers. Lijkt toch wat "oude-van- dagen-vertier" zo'n electrische fiets. Maar dat idee gaat snel over als je, hard trappend en op "high" de mulle heuvel opgaat en er, gillend en lachend, (ook wel vanwege de foto) er vanaf laveert. Een beetje jammer is het wel dat je niet voortdurend om je heen kan kijken naar de prachtige omgeving, want dan val je onherroepelijk om vanwege de diepe sporen. Maar Laurensz maakt dat ruimschoots goed door alle informatie tijdens de vele stops onderweg.
We hebben volop genoten, ook van de heerlijke en voedzame lunch en het mooie weer. Een aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar!
Ans, Andrea en Ria

04-10-2009
Geplaatst door: Anneke Remmerswaal

Fiets safari

Op 27 september, een prachtige nazomerdag hadden wij de fiets safari. Voor het eerst fietsten wij op een electrische fiets. Het is een hele aparte ervaring om bij een heuvel met mul zand op high te drukken en vervolgens moeiteloos naar boven te gaan. Het is net of je een duwtje in de rug krijgt. Wij hebben genoten van de schitterende tocht over heidevelden en zandverstuivingen. Op een gewone fiets is dat op die manier niet mogelijk en je ziet zeker niet zo veel. We vonden het heel leuk en dankzij Laurenz die tijdens de tocht steeds foto's maakte, hebben we er nog leuke actiefoto's aan overgehouden. Laurenz, bedankt. We kijken uit naar de GPS routes volgend jaar.
Anneke, Cees, Jeanne, Jan, Yolanda

03-10-2009
Geplaatst door: minus & riet van gils

fiets safari

Naa een lekker kopje koffie om 10 uur de fietsen controleren en goede uitleg gingen met Laurenz de heide op .Onderweg legde Laurenz (rustigge man )alles netjes uit over de zandverstuivingen-soorten heide-paddestoelen(zwammen)-varens-beekjes-bomen en soorten heide.Ook zagen we een mooi kasteel en mooie boerderijen,soorten vee en witte pauwen.Daar kom je normaal nooit ,maar Laurenz weet daar alles.
Een uur een lunch,wij hadden een pannenkoek met spek besteld en krgen die op een groot bord geserveerd , hij hong er rondom 3 cm over en ook nog een dikke ook .Na deze enegie opgedaan te hebben gingen we verder.En omdat we een matig snelle groep hadden hebben we veel gezien ,op tijd van de fiets af geweest en toch nog 60 km gefietst.
Het is voor herhaling vatbaar.
Laurenz bedankt

02-10-2009
Geplaatst door: Maarten

Op een grote paddestoel, rood met....

Met m'n ouders op fietssafari geweest. Ik had niet verwacht dat fietsen door soms zwaar terrein toch zo ontspannen kan en inderdaad je komt op plekken waar je normaal niet komt! Het weer was niet geweldig, maar een mooie dag gehad: Laurenz is een goede gastheer en we de natuur deed haar best met zwammen in allerlij varianten.
Voor herhaling vatbaar!

16-09-2009
Geplaatst door: Ria & Willy de Poorter

onze belevingen

Wat een geweldige ervaring!!!!!!
Na een hartelijke ontvangst door Laurenz en niet te vergeten zijn aardige hond onder het genot van een kopje koffie kennis gemaakt met onze mede fietsers. Met de geweldige fietsen doe je dingen die je met een gewone fiets niet kunt. Niet alleen verharde paden maar dwars door de hei en zandverstuivingen. Niet oudbollig zoals onze kinderen reageerden toen we hun "pluim" inwisselde maar een sportieve ervaring die je ook op oudere leeftijd nog gemakkelijk kunt doen. Een aanrader voor iedereen en Laurenz: ga zo door.

15-09-2009
Geplaatst door: Wim van Oostveen

flyer-fiets-safari

Zaterdag 12-09 naar Harderwijk getogen om de "flyer"uit te proberen.Maar het werd veel meer en veel beter dan een test dag.Het was een prachtige tocht over de Veluwe met een geweldige fiets waarmee je moeiteloos door bos en hei kon gaan.Een klein minpuntje,het ging te snel.
Perfecte organisatie Laurenz.

11-09-2009
Geplaatst door: Hilde en Feike van der heide

fietssafari

we hadden 10 september een prachtige dag op de Veluwe.Het mooist vond ik de zandvlakten, de heidevelden, het kasteel, de mooie route langs de beek, het veranderende landschap, de bijbehorende verhalen, kortom alles, maar ook de rustpauzes, waren zeer welkom.
En de volgende dag hadden we de foto's reeds in huis.
Bedankt Laurenz

03-09-2009
Geplaatst door: Irene, Luc, José en Bob

Lekke band...

Onze Fietssafari stond op 15 juni 2009 gepland. De avond ervoor bleek dat er veel kans op regen en wind was. In goed overleg met Laurens hebben we de tocht twee dagen uitgesteld. Het was een succes! De Veluwe én Laurens hebben zich van hun beste kant laten zien. Een van ons had de twijfelachtige eer de eerste lekke band bij een Fietssafari te krijgen. Het maakte de tocht alleen maar spannender en er was uiteraard een happy end!

30-08-2009
Geplaatst door: Annie en Henk

dagje fietssafari

op maandag 24 augustus met een ander echtpaar een fietssafari gedaan onder deskundige leiding van Laurenz.
wat ons te wachten stond was een totale verrassing.
mede door het fraaie weer werd het een geweldige mooie en sportive dag.
heerlijk fietsen door bos,hei en zandverstuivingen dankzij de trapondersteuning.
een echte aanrader voor iedereen die eens een dag in de natuur wil fietsen waar je met je met je gewone fiets niet komt.
Laurenz bedankt voor deze mooie ervaring.
groeten van Annie en Henk uit Heeten.

30-08-2009
Geplaatst door: Henny ,Marjo ,Joop en Jan

15 augustus 2009

Laurens,
Het is nu 14 dagen geleden dat wij, Henny, Marjo,Joop en Jan , bij jouw op bezoek zijn geweest.
Doel was een dagtocht met de fiets door de wildernis. En de hulp die wij er bij kregen was de accu op de fiets. Heel relaxed , evenals, de gids Laurens. De eerste kennismaking bij hem thuis bracht al snel de het gemeenschappelijke. De leeftijd, tandem fietsen, buiten wonen .
Na een korte instruktie over de fietsen en het fietsen reed Laurens weg en wij er achter aan. 50 km dagvullend in een rustig tempo. Met een duidelijk toelichting op die plekken waar iets te zien was. Verhelderend , informatief en gedoceerd. Voor hem gesneden koek maar voor ons naast de fysieke ook nog psychische inspanning. Na de hei en de zandverstuiving kwam de pauze dus als geroepen.
Gelaafd en gevoed doken we de wildernis weer in om ons aan de laatste beproeving te onderwerpen. En na een uur , na de fotosessie , kwam de test voor Laurens. Joop reed een lekke voorband. En met vereende krachten slaagden de mannen er uiteraard in om het lek definitief te dichten. Zo zie je maar weer dat je met teamwork ver kunt komen.
Met dank aan Laurens , voor deze bijzondere dag , van
vier vrolijke fiets vrienden.